הרבה מעצבים ומפתחים רוצים להרשים את הגולשים ומשתמשים ב AJAX אם לא בכל האתר, אז לפחות באזורים נרחבים. זוהי טעות. נכון שאג'קס נראה יפה (כמו פלאש בזמנו) אבל גוגל לא רואה את העמודים האלו ולכן לא מאנדקס אותם וזה אומר שלא תוכלו לקדם את האתר בצורה טובה בגוגל.
מה גם שלא ניתן לשתף את העמודים במדיות החברתיות (פייסבוק, טוויטר וכו) לא ניתן לשלוח לינק של העמוד במייל ואפילו לא לשמור בסימניות. כיוון שהכתובת לא מופיעה – היא לא קיימת פיזית.
לקוחות ומעצבים שרוצים אתר, פונים אלי עם בקשה לאתר אג'קסי מדליק כזה. אני מנסה עד כמה שאני יכול לשכנע אותם לוותר על רעיון זה. לפי הנסיון שלי – יהיה להם אתר מדליק – אבל אף אחד לא יראה אותו.
אינדוקס דפים בגוגל
השיקול של אינדוקס דפים בגוגל הוא שיקול חשוב ביותר. במיוחד אם האתר שלכם חדש לגמרי ואתם צמאים למבקרים.
זה כמו לפתוח חנות ענקית/מדליקה/מושקעת באמצע – מדבר סהרה.
אף אחד לא יבוא לקנות.
גוגל לא מאנדקס תוכן שלא מופיע בעליית האתר.
הדבר הגרוע ביותר שניתן לעשות לאתר זה להשתמש באג'קס בצורה גורפת בכל אזורי האתר.
מהי אג'קס ולמה מעצבים אוהבים אותה
פעם כולם השתמשו בפלאש. ניתן היה לטעון בלחיצת לינק/כפתור תוכן ותמונות בלי צורך לרענן את העמוד.
בקטע הזה אג'קס מאוד דומה. האתר זורם בקלות, התנועות חלקות. פשוט כייף.
אג'קס היא טכנולוגית ג'אווה-סקריפט לטעינת תוכן ללא צורך ברענון העמוד. הזרימה של התוכן חלקה ואם מוסיפים אפקטים יכולה להיות גם מדליקה. הרבה חברות גדולות משתמשות באג'קס – כגון: פייסבוק, ג'ימל של גוגל, גוגל מפות ועוד.
יש אשליה של תוכן, אשר גלויה על ידי בני אדם בלבד (גולשים) אשר מבצעים פעולות באתר. כגון לחיצה על לינק או כפתור כדי להציג תוכן.
איך גוגל מאנדקס אתרים?
גוגלבוט הוא רובוט שעובר בכל עמודי האינטרנט ברשת ומגיש אותם לאינדוקס של גוגל – הוא בעצם פותח כתובות אינטרנט כמו דפדפן רגיל וסורק את כל התוכן בהם. כמובן שהכל נעשה בצורה הרבה יותר מהירה מדפדפן רגיל.
בכל עמוד בהם הוא מוצא קישורים (לינקים) הוא ממשיך לקרוא גם אותם. לפעמים מתייחסים למנוע זה כאל "עכביש -spider" וכל ההתפצלויות של הלינקים כאל "קורי עכביש".
כאשר אתר בנוי עם אג'קס, התוכן בעצם לא מופיע בעמוד פיזית, אלא נטען אליו בגלל לחיצת כפתור של הגולש או אוטומטית אחרי פרק זמן מסויים. גוגלבוט שנכנס לעמוד כזה, לא מבצע פעולות של לחיצה/המתנה אלא קורא את העמוד כמו שהוא.
אז מה עושים אם רוצים עדיין להשתמש באג'קס?
אין ספק שאג'קס נותן אפקט מעניין ומיוחד לאתר. לכן בהחלט ניתן להשתמש בטכנולוגיה זו. אבל נקודתית ורק בחלק מאזורי האתר. כדי לתת אפקט פלאשי לאזורים אלו' ניתן אולי להשתמש באג'קס לטעינת תמונות או טקסטים שאין להם חשיבות לקידום.