העלאת תמונות לאתר וורדפרס שלך לאורך זמן יכול לקחת כמות ניכרת של שטח אחסון, במיוחד אם לא עשית אופטימיזציה של התמונות עבור האינטרנט, המשקל של התמונות יכול לגרום עיכובים בזמן הטעינה של האתר שלך. מה גם שאיחסון בארץ בדר"כ מוגבל במשקל ומחייב להגדיל את גודל האחסון ברגע שמתקרבים לסף העליון.
כדי להפוך את האתר הוורדפרסי למהיר יותר וטוען מהר יותר תמונות, יש לשקול להשתמש בשירותי אחסון חינמיים הנמצאים ברשת. מה גם שאיחסון באתרים חיצוניים אלו יכול לחסוך כסף בטווח הארוך.
דבר ראשון לפני העלאת התמונות לשרת הוורדפרס
הדבר הראשון שצריך לעשות לפני העלאה של התמונות לשרת שלכם, הוא, להקטין את המשקל שלהם עד כמה שאפשר, עם פגיעה מינימלית באיכות. ישנם היום כלים אינטרנטיים חינמיים שיעשו את העבודה הזאת במהירות, בקלות ובעיקר הם מקטינים את הגודל מבלי לאבד מאיכות התמונה.
2 שירותים בחינם מומלצים
והשרות של יאהו לדחיסת תמונות
http://www.smushit.com/ysmush.it/
ישנו גם פלאגין מצויין לוורדפרס לשירות דחיסת התמונות של יאהו (זה שמופיע שורה אחת מעל (-: ) שעושה את הדחיסה אוטומטית מתוך מערכת הניהול במהלך העלאת התמונות http://wordpress.org/extend/plugins/wp-smushit/
השימוש בשירותים אלו הוא פשוט מאוד. אתם יכולים להשתמש בשירות כדי להעלות במכה אחת מספר רב של קבצים ולאחר מכן להוריד את כולם יחד כקובץ zip.
להעלות תמונות כבדות במקום אחר
למה לטרוח להעלות תמונות במקום אחר? תמונות כבדות לוקחות בדרך כלל זמן רב להעלות ולהציג בעמוד. מה גם שהן לוקחות מקום יקר בשרת.
לוידאו, אנחנו מכירים כמובן את הפתרונות האידיאליים כמו YouTube או vimeo. שירותים אלו נותנים לא רק מקום איחסון חיצוני לא מוגבל אלא גם אוטומטית מספקים רזולוציות שונות וגם פורמטים שונים של הצגת הסרטים. למשל לטלפונים ניידים ומכשירים לא תומכי פלאש שעובדים עם html5. לא צריך להיות מוטרד לגבי זמן הטעינה, משקל הסרט ואורכו לא מוגבל (בסוגים מסויימים של חשבונות), מה גם שאני בטוח שהם מחזיקים את השרתים הטובים ביותר הזמינים ברשת כדי להציג את הסרטים במהירות.
כך גם לגבי תמונות – אפשר לבחור להעלות תמונות על שרתים אחרים שכמו יוטיוב, בנויים להפליא להצגת תמונות (גם כבדות) ומורידות מהשרת שלך את העומס ואת שטח האיחסון. ולכן אתה לא צריך להטריד את עצמך יותר בלחשוב על כל המגבלות הללו. והאתר יעלה במהירות רבה יותר. וגם במקרה של התמונות, אלה שרתים חזקים ומהירים הרבה יותר מהשרת איחסון שלך.
שירותי חינם לאיחסון תמונות
את רוב שירותי התמונות האלו אתם בוודאי מכירים כגיבוי לאלבומים שלכם או שליחת לינקים לחברים, אבל ניתן בהחלט להשתמש בהם כגיבוי ובעיקר פתרון חיצוני לתמונות כבדות בשרת שלכם.
אני מתכוון לשרות האיחסון המצויין, פליקר עם העלאה של 300 מגה בחודש ואחרי ההעלאה הוא נותן גדלים שונים של תמונות לבחור ביניהם. צריך להרשם חינם לשרות.
שרות שלא דורש הרשמה – imageshack
הכלי הנוח של גוגל – פיקאסה
https://picasaweb.google.com/home
ויש גם את האתרים הנוספים האלו לאיחסון התמונות
בסיכומו של עניין, חייבים לטפל במשקל התמונות והגודל שלהם לפני העלאתם לשרת. זה יעזור לאתר שלכם והגולשים יודו לכם. ואם תעלו את התמונות הכבדות יותר לשרתים חיצוניים המתמחים בתמונות, גם הכיס שלכם יודה לכם.
החלפת איחסון
לאחרונה החלפתי את האחסון של הבלוג שלי לאיחסון ישראלי של לייטהוסט
השינוי במהירות עלייה של האתר היה משמעותי, המעבר בין העמודים עבר חלק והתמונות נטענות במהירות.
התכתבתי עם מתי מלייטהוסט על נושא התמונות והוא עדכן אותי ב-2 נקודות
– נכון, יש מגבלות על גודל נפח האחסון, אבל המחירים לא גבוהים כלל ומדובר בממוצע של כמה מאות שקלים בודדות לשנה.
– השרתים שלנו, מפעילים מנוע NGINX אשר מושך כל נתון סטטי (למשל תמונות) היישר מתוך הדיסקים של השרת ולא עובר עיבוד דרך APACHE.
הדבר גורם לכך שגם תמונות גדולות יותר (מהנדרש) ייטענו מהם הרבה יותר מהרגיל.
אני בנתיים נהנה ממהירות עליית האתר והתמונות. מומלץ לבדוק אפשרות איחסון של אתר ישראלי בארץ. ההבדל בטעינת האתר יכול להיות משמעותי.